VA

nr. 3-2001

Home Archief Abonnement met twee welkomstnummers naar keuze Los nummer bestellenEen jaargang bestellen
DE KWALITEIT VAN LICHT

Millennia lang heeft de mens het met zon- en maanlicht moeten doen. Een kampvuurtje misschien nog, een paar kaarsen. Wat sterren. Maar geen gloeilampen of tl-buizen. De Amerikaanse Walt-Disney-fotograaf John Ott is decennialang geļntrigeerd geweest door de verschillen. Hij zette een verbazingwekkend aantal experimenten op naar de invloed van daglicht en kunstlicht op planten, konijnen, hamsters, muizen, kippen en schoolkinderen. Volgens hem kunnen de verschillen groot zijn. VA op zoek naar commentaa 
© Ineke Vlug
 
WIE VAN DE DRIE?

Kunnen boeren hun land al of niet beter 's nachts ploegen? Wat is de relatie tussen onvruchtbare echtparen en vissen? Kan een mens proeven of een gewas genetisch is gemodificeerd? Hoe sterk is een spinnenweb eigenlijk? Dit soort vragen presenteert VA vanaf dit nummer in de vorm van een quiz. Hoeveel vragen kunt u beantwoorden? Alle vijf? Dan mag er de volgende keer best een schepje bovenop.


 
 
MEEHELP-BOERDERIJEN

Wie met kinderen op vakantie gaat - een paar dagen in het voor- of najaar, of een paar weken in de zomervakantie - weet: ook de kinderen moeten zich kunnen vermaken. Als zij het naar hun zin hebben, zijn de ouders al redelijk gelukkig. Kortom: waar zijn die kindvriendelijke adressen? Aflevering 1 van een nieuwe servicepagina (met van alles en nog wat). Deze keer bedoeld voor ouders met kinderen die het leuk vinden om wat rond te snuffelen op een boerderij.


 

Dit nummer los nabestellen


Twee nummers als welkomstgeschenk

Home
Vorige nummer
Volgende nummer
Overzicht alle jaargangen: Leeskamer