Cadeaubon
Vruchtbare Aarde - abonnement

Goedkoper kunnen we een abonnement op ons tijdschrift niet maken: Vruchtbare Aarde verandert namelijk nooit iets aan de abonnementsprijs. Al 14 jaar lang hanteren we hetzelfde tarief van €19,20 per jaar. Maar als u wilt... geven we u bij uw abonnement ook nog een nummer cadeau (klik hier).

Kennismaking

Vruchtbare Aarde bestaat 20 jaar in de huidige vorm en geeft vier top-artikelen weg!

Betaalwijzen

U kunt kiezen voor iDEAL of een betaling achteraf. Indien u kiest voor iDEAL, wordt u naar de beveiligde omgeving van uw eigen bank gebracht. Voor vragen mag u contact opnemen met onze webwinkel op 020-6898468.

Helende verhalen voor kinderen

Helende verhalen voor kinderen
Maker: Liekens, Paul
Type: Boek
Beschikbaarheid: 15
Prijs: €17,50
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   
Helende Verhalen - Paul Liekens - copyriught Hape Smeele

Tijdens een live VTM-televisieprogramma in mei 1999 hielp Paul Liekens acht personen zichzelf binnen enkele uren van een allergie te bevrijden. De tv-uitzending riep een vloed aan reacties op. Ouders belden het programma ook of de oefening ook zou kunnen helpen bij kinderen. Nee, bedacht Liekens. Dat zal niet gaan. De techniek vereist enig abstract denken en daar beschikken kinderen tot een jaar of tien niet over. Maar zou hetzelfde resultaat – vroeg hij zich af – niet ook bereikt kunnen worden langs de weg van sprookjes, verhalen en metaforen? Het boek Helende Verhalen voor kinderen is het resultaat van deze zoektocht

Helende Verhalen - Paul Liekens Helende Verhalen - Paul Liekens

Uitgebreide beschrijving:

Een moeder met een kind van tweeëneenhalf met aangeboren koemelkallergie beet de spits af met een op aanwijzing van Liekens geschreven sprookje voor haar zoontje. In de daarop volgende fase werden voor achttien kinderen verhalen uitgewerkt. Het ene kind kampte met een allergie voor stof, een ander reageerde op boompollen. Weer een ander kind had last van luchtwegallergie en slaapproblemen. Nog weer een ander kind had chronische last van wormpjes. Ook was er een kind met faalangst.

Twee jaar later toen de resultaten blijvend bleken te zijn, verscheen het boekje Helende verhalen voor kinderen met alle beschrijvingen en verhalen. Heel opvallend: het telefoonnummer van de betreffende ouders staat steeds vermeld, om aan te geven dat ze bereid zijn andere ouders over hun ervaringen te vertellen.

November 2016 interviewde Vruchtbare Aarde Paul Liekens. Het interview verschijnt in wintereditie 4-2016. Daarin zegt Liekens onder andere dit:

“Een kind voelt de pijn, de angst en de vreugde van een knuffel en identificeert zich daarmee. Als zo’n knuffeldier dan na een wonderlijke ontmoeting geneest, en het onderbewustzijn de nodige acties onderneemt om voor het kind hetzelfde te doen, ja, dan is dat verbluffend.

“We zijn er als mens nooit mee bezig om ons hart wat meer of minder te laten kloppen; of om maagsappen te produceren. Maar ons onderbewuste regelt al deze systemen. Voor rede vatbaar is dat onderbewustzijn niet, maar het is wel gevoelig voor herkenbare voorbeelden.

“Daarom gebruiken we knuffels in genezende verhalen. Of dieren, of ridders, of elfen. Elk kind heeft zijn eigen lievelingsfiguren. In een helend verhaal heeft zo’n lievelingsfiguur ongeveer hetzelfde probleem als het kind. Vervolgens gaat dat diertje met zijn moeder naar een wijze uil, en van die wijze uil krijgen ze een raad, die het diertje opvolgt. Het kind moet alleen niet het gevoel hebben dat het verhaal over hem gaat. Zo van: ‘He, dat ben ik.’ De kunst is het om het er niet te dik bovenop te leggen.”

 

Boek
Titel De magie van Shikoku - Pelgrim op het eiland van de 88 tempels
Auteur Yvonne Schoutsen
Vormgeving Erik Thé Design
Eerste druk juli 2015
ISBN 9789090290249
Tekeningen Laetitia Schäfer
Aantal pagina's 270 pagina's (incl. 38 pagina's met foto's)

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Powered By Vruchtbare Aarde
Webwinkel Vruchtbare Aarde © 2018