Cadeaubon
Vruchtbare Aarde - abonnement

Goedkoper kunnen we een abonnement op ons tijdschrift niet maken: Vruchtbare Aarde verandert namelijk nooit iets aan de abonnementsprijs. Al 15 jaar lang hanteren we hetzelfde tarief van €19,20 per jaar. Maar als u wilt... geven we u bij uw abonnement ook nog een nummer cadeau (klik hier).

Kennismaking

Vruchtbare Aarde bestaat 20 jaar in de huidige vorm en geeft vier top-artikelen weg!

Betaalwijzen

U kunt kiezen voor iDEAL of een betaling achteraf. Indien u kiest voor iDEAL, wordt u naar de beveiligde omgeving van uw eigen bank gebracht. Voor vragen mag u contact opnemen met onze webwinkel op 020-6898468.

Levenskracht & Levensvragen

Levenskracht & Levensvragen
Maker: Reijngoud, Tobias
Type: Boek
Beschikbaarheid: 9
Prijs: €17,50
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   
Levenskracht & Levensvragen: gesprekken met Jan Terlouw, prinses Irene, Herman Wijffels, Lenny Kuhr, Huub Oosterhuis, Awraham Soetendorp, Pim van Lommel, Anne Gaay Schouwenaar, Asse Aukes, en Reid de Jong.

Toen ik aan het boek begon -- aldus NRC- en Trouw-journalist Tobias Reijngoud, was ik 45 jaar en worstelde met die typische vragen die rond die leeftijd opkomen. Waar gaat het eigenlijk om in het leven? Wat is werkelijk van waarde? Wat geeft mijn leven betekenis? Ik besloot met deze vragen in het achterhoofd bij mensen langs te gaan die over meer levensjaren en levenservaring beschikken dan ik.' Zo ontstond de interviewbundel Levenskracht en levensvragen – waaruit Vruchtbare Aarde in zomereditie 2-2018 het interview met Jan Terlouw publiceert. Overige gesprekken in deze bundel met: prinses Irene, Herman Wijffels, Lenny Kuhr, Huub Oosterhuis, Awraham Soetendorp, Pim van Lommel, Anne Gaay Schouwenaar, Asse Aukes, en Reid de Jong.

Levenskracht & Levensvragen: gesprekken met Jan Terlouw, prinses Irene, Herman Wijffels, Lenny Kuhr, Huub Oosterhuis, Awraham Soetendorp, Pim van Lommel, Anne Gaay Schouwenaar, Asse Aukes, en Reid de Jong.    

Uitgebreide beschrijving:

Herman Wijffels: "Ik heb in Zuid-Afrika de afgelopen jaren een aantal natuur-trails gelopen. Wandelingen dwars door de wildernis. ‘s Nachts loop je in je eentje wacht bij het kampvuur. Je loopt daar tussen de wilde dieren. Wat ik daar ervoer was de heelheid van alles, en onze eigen pure natuur als mens. We zijn onderdeel van de natuur, van de gemeenschap van het leven."

Pim van Lommel: "Een bijna-doodervaring is een eenheidservaring. Mensen die terugkomen na een bijna-doodervaring hebben het inzicht dat alles en iedereen verbonden is. Want alles bleek één, buiten tijd en ruimte om. Die absolute verbinding is een overweldigende ervaring die hun leven en hun wereldbeeld volledig omdraait."

Prinses Irene: "Je bent een druppel in de oceaan. Ieder mens is een druppel in de oceaan. Daarom doe je ertoe. Daarom doet ieder mens ertoe. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een heldere druppel bent. Want dan voeg je helderheid toe aan de oceaan. Die oceaan, dat is het leven, de natuur, de Aarde – met een hoofdletter."

Jan Terlouw: "We wonen nu vierentwintig jaar op dit landgoed. En gelijk toen we hier kwamen voelde ik: ja, nou ben ik weer in mijn biotoop. We hebben koeien, schapen, kippen. Ik heb altijd veel zelf gedaan: hooien, weiland verzorgen, heggen snoeien… We hebben honderden meters heg. Maar het mooiste om te doen is het verzorgen van de dieren. Ik steek zonder probleem mijn hand in een schaap als het lam niet goed ligt. Hetzelfde bij een koe als het kalf moet worden gedraaid."

 

Boek
Titel Levenskracht & levensvragen
Auteur Tobias Reijngoud
Eerste druk Juni 2018
ISBN 9789020214703
Tekeningen
Aantal pagina's 160 pagina's
Uitgeverij VBK Media | Imprint AnkhHermes

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Powered By Vruchtbare Aarde
Webwinkel Vruchtbare Aarde © 2019