Cadeaubon
Vruchtbare Aarde - abonnement

Goedkoper kunnen we een abonnement op ons tijdschrift niet maken: Vruchtbare Aarde verandert namelijk nooit iets aan de abonnementsprijs. Al 15 jaar lang hanteren we hetzelfde tarief van €19,20 per jaar. Maar als u wilt... geven we u bij uw abonnement ook nog een nummer cadeau (klik hier).

Kennismaking

Vruchtbare Aarde bestaat 20 jaar in de huidige vorm en geeft vier top-artikelen weg!

Betaalwijzen

U kunt kiezen voor iDEAL of een betaling achteraf. Indien u kiest voor iDEAL, wordt u naar de beveiligde omgeving van uw eigen bank gebracht. Voor vragen mag u contact opnemen met onze webwinkel op 020-6898468.

More than honey

More than honey
Maker: Imhoof, Markus
Type: DVD documentaire
Beschikbaarheid: 2
Prijs: €9,00
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   
More than Honey

Al vijftien jaar doet zich over de hele wereld een angstaanjagend fenomeen voor; honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. Een virus? De grote hoeveelheden pesticiden? De industrialisering van de honingsector? Niemand lijkt een antwoord te hebben. Maar één ding staat als een paal boven water: het lot van de natuur en van de mens is nauw verbonden met dat van de bijen. Op zoek naar antwoorden en verklaringen neemt regisseur Markus Imhoof ons mee op een fascinerende reis naar de wereld van de honingbijen. More than Honeyis een prachtige, maar verontrustende natuurdocumentaire van de producenten van We Feed The World.

More than HoneyMore than HoneyMore than Honey

Uitgebreide beschrijving:

Een door recensenten de hemel aangeprezen documentaire. ‘Deze film is als honing voor je zintuigen,’ zegt een liefhebber. De film kreeg op filmsite Rotten Tomatoes de ongelooflijke score van 100% positieve reacties (rapportcijfer 8,1).

Regisseur Markus Imhoof : ‘Mijn grootvader was een bijenhouder. Hij had een conservenfabriek en grote stukken land met fruit en veel bessen. Op zijn oude dag leefde hij in een oud huis met een prachtige tuin waarin hij bijen hield. Een soort van paradijs. Mijn dochter en schoonzoon zijn wetenschappelijk geschoolde bijenonderzoekers, dus ik ben goed geïnformeerd. Maar als je er een willekeurig iemand op straat naar vraagt, staat niemand stil bij het feit dat bijen hebben gewerkt voor een derde van alles wat ze eten.

‘Mijn insteek met deze docu was om de kijker iets te laten begrijpen van het drama waarin de bijen worden meegezogen en de druk van het economisch krachtenspel op deze kleine insecten.’

Een liefhebber zegt: ‘Het klinkt misschien wat vreemd, maar More Than Honey is een van de beste docu’s die ik ooit heb gezien.’

 

Film
Speelduur 91 minuten
Jaar 2012
Land Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland
Regie Markus Imhoof
Hoofdrollen
Taal Duits
DVD
Ondertiteling Nederlands, Frans
Jaar 2012
Aantal disks 1
Extra's
Bonus Trailer
Website
Film

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Powered By Vruchtbare Aarde
Webwinkel Vruchtbare Aarde © 2019