Cadeaubon
Vruchtbare Aarde - abonnement

Goedkoper kunnen we een abonnement op ons tijdschrift niet maken: Vruchtbare Aarde verandert namelijk nooit iets aan de abonnementsprijs. Al 15 jaar lang hanteren we hetzelfde tarief van €19,20 per jaar. Maar als u wilt... geven we u bij uw abonnement ook nog een nummer cadeau (klik hier).

Kennismaking

Vruchtbare Aarde bestaat 20 jaar in de huidige vorm en geeft vier top-artikelen weg!

Betaalwijzen

U kunt kiezen voor iDEAL of een betaling achteraf. Indien u kiest voor iDEAL, wordt u naar de beveiligde omgeving van uw eigen bank gebracht. Voor vragen mag u contact opnemen met onze webwinkel op 020-6898468.

Samsara

Samsara
Maker: Nalin, Pan
Type: DVD Speelfilm
Beschikbaarheid: 13
Prijs: €7,50
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   
Samsara - Pan Nalin

SAMSARA, Sanskriet voor het eeuwig draaiende rad van het leven, is een spiritueel liefdesverhaal dat zich afspeelt in het majestueuze Himalayalandschap (Ladakh), en de zoektocht en de strijd van een man naar spirituele verlichting. Geleid door Apo, een wijze en oudere monnik, en de jonge monnik Zoram trekt een karavaan lama's door de bergen op zoek naar Tashi, een briljante leerling die gedurende drie jaar afgezonderd in een afgelegen hermitage leefde om te mediteren. Tashi wordt naar het klooster teruggebracht, waar hij langszaam bijkomt uit zijn diepe trance.

Samsara - Pan Nalin Samsara - Pan Nalin Samsara - Pan Nalin Samsara - Pan Nalin

Uitgebreide beschrijving:

De terugkeer van Tashi heeft echter onverwachte resultaten. Ondanks het feit dat zijn leven gewijd was aan zijn spirituele ontwikkeling, ervaart hij het verrassende ontwaken van zijn seksuele gevoelens. Deze gevoelens vallen samen met zijn reis naar een dorpje waar hij de oogst moet zegenen. Hij ontmoet er Pema, een mooie jonge vrouw. Het is liefde op het eerste gezicht..

Regisseur Samsara Pan Nalin, zoon van een eigenaar van een theestalletje, bracht de eerste vijf jaar van zijn leven door in een klein dorpje Khijadiya, Gujarat. Hij studeerde Fine Arts in Vadodara en woont momenteel in Parijs..

`De kracht van elke goede film ligt in zijn eenvoud. Toen ik besloot filmmaker te worden, zei mijn moeder tegen me dat als ik dat werkelijk van plan was, een verhaal zou moeten kunnen vertellen waar een heel dorp naar kan luisteren.'

Wanneer je de aandacht van plattelandsbewoners kunt vasthouden, kun je de wereld winnen. Daarom moet het verhaal eenvoudig zijn.

SAMSARA is een simpel liefdesverhaal over keuzes maken. Ik heb de film op zo'n manier verteld dat ik de toeschouwer het eind wil laten bepalen. SAMSARA heeft niets intellectueels, de kracht van de film ligt in de macht der stilte en in de schaarse dialoog. Met als achterliggende gedachte: Waarom een film maken van drie uur met onophoudelijk gepraat, terwijl ons leven zo vol stiltes is?

Toen ik van huis vertrok om mijn passie te volgen, vroeg mijn vader me: `Als je twee wegen voor je hebt, een iets gemakkelijker, de tweede heel zwaar, welke zou je dan kiezen?' Daarop antwoordde ik: `De zwaarste.' En hij zei: `Nu ben je klaar om te gaan.'

Dat is een simpele logica. Iedere jongere moet leren omgaan met frustratie Dat geldt voor alle terreinen. Voor het maken van een dialoog een script, voor het scheppen van de personages , het vinden van de geschikte acteurs ze aan het werk zettten, de opnamen maken. Het draait allemaal om concentratie. Na de opnamen volgen het monteren, de muziek en het mixen. Tegen de tijd dat de film klaar is om uitgebracht te worden, heeft de regisseur er meer dan vijfhonderd keer naar gekeken. Tegen die tijd is hij volledig uitgeput, maar hij  mag het grotere beeld dat hem voor ogen stond niet uit het oog verliezen. Regisseur James Cameron van de blockbusterfilm Avatar heeft de film drieduizend keek bekeken voor hij toestemming gaf om hem uit te brengen.

Bericht van een dorpsjongen, inmiddels een globetrotter. Het korte bericht is dat  je moet geloven in wat je doet.. Geloof met je volle vertrouwen, wat je ook doet, of het nou muziek is, film, of iets als landbouw. En geniet ervan. Ik vind dat je het anders niet zou moeten doen.'

 

Film
Speelduur 133
Jaar 2001
Land IIdia, Frankrijk, Italië, Duitsland
Regie Pan Nalin
Hoofdrollen Bernard Giraudeau, Charles Berling, Fanny Ardant
Taal Ladakhi of Frans
DVD
Ondertiteling Nederlands
Jaar 2007
Aantal disks 1
Extra's
Bonus
Website
Film

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Powered By Vruchtbare Aarde
Webwinkel Vruchtbare Aarde © 2019