Cadeaubon
Vruchtbare Aarde - abonnement

Goedkoper kunnen we een abonnement op ons tijdschrift niet maken: Vruchtbare Aarde verandert namelijk nooit iets aan de abonnementsprijs. Al 15 jaar lang hanteren we hetzelfde tarief van €19,20 per jaar. Maar als u wilt... geven we u bij uw abonnement ook nog een nummer cadeau (klik hier).

Kennismaking

Vruchtbare Aarde bestaat 20 jaar in de huidige vorm en geeft vier top-artikelen weg!

Betaalwijzen

U kunt kiezen voor iDEAL of een betaling achteraf. Indien u kiest voor iDEAL, wordt u naar de beveiligde omgeving van uw eigen bank gebracht. Voor vragen mag u contact opnemen met onze webwinkel op 020-6898468.

Y'Aura T'Il De La Neige

Y'Aura T'Il De La Neige
Maker: Veysset, Sandrine
Type: DVD Speelfilm
Beschikbaarheid: 5
Prijs: €9,50
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   
Y'Aura T'Il De La Neige

Een vrouw leeft met haar zeven kinderen op een boerderij in Zuid-Frankrijk. Hun bestaan zou zorgeloos en idyllisch kunnen zijn, ware het niet dat één persoon de boel tiranniseert: de autoritaire eigenaar van de boerderij, vader van alle kinderen en minnaar van de moeder. Hij houdt er een dubbelleven op na en behandelt iedereen als zijn eigendom. Enkel de liefde van de moeder voor haar kinderen houdt iedereen samen om de tirannie te trotseren. Een hommage aan de moederliefde en de natuur, nu voor het eerst verkrijgbaar in een prachtige 4K-restauratie.

Y'Aura T'Il De La NeigeY'Aura T'Il De La NeigeY'Aura T'Il De La NeigeY'Aura T'Il De La Neige

Uitgebreide beschrijving:

Deze indrukwekkende debuutfilm is volgens de regiseusse, zelf een plattelandsdochter, een ode aan de eeuwige moeder. Het is een ongepolijst portret van een ongewone boerenfamilie, gestitueerd in de jaren zeventig. De boerin voedt haar zeven kinderen in haar eentje op. De vader, een behoorlijk autoritaire, jaloerse man, houdt er naast dit gezin nog een ander gezin op na. Elke werkdag rijdt hij met zijn rode vrachtauto van het dorp naar zijn boerderij om te werken bij zijn ene gezin. 's Avonds vertreft hij weer in omgekeerde richting naar zijn andere gezin.Toch lijken alle betrokkenen deze ingewikkelde gezinssituatie te aanvaarden.

In deze chaotische omstandigheden vormt de liefhebbende moeder het ijkpunt. Ze is de goede fee in het sprookje, die voor de kinderen als buffer dient tegen strengheid van de vader. Met haar liefde en optimisme slaagt ze erin hun kinderwereld te beschermen. De film volgt het rustige ritme van de seizoenen, hoopvol in de zomer en melancholiek met Kerstmis, wanneer het buiten bitter koud is.

Het speelfilmdebuut van Sandrine Veysset geldt als klassieker van de Franse cinema en werd onlangs prachtig digitaal gerestaureerd. Bij zijn bioscooprelease in 1996 was Y’aura t’il de la neige à Noël ? een groot succes. De pers was zeer lovend over de film en prees het ongekende realisme. Zowel qua stijl als qua thematiek leek de film zijn tijd ver vooruit. Maandenlang bracht Veysset door met de kinderen, om ze te laten wennen aan de camera. Alleen de moeder wordt gespeeld door een professionele actrice.

Reactie van een liefhebber: "Film spelend in een tijd waarbij de vrouw het nog fysiek en mentaal zwaar had, toen het allemaal nog niet zo comfortabel was. Net als bij mijn oma thuis op het platteland. De man die zich alleen om zijn eigen leventje bekommert. En het dorp dat uitkomst bied voor het gemis aan veiligheid thuis. De koude sneeuw die naast verdriet ook vreugde verschaft. Cest la vie."

Een mooie trage film over het plattelandsleven en vooral over de moederliefde die bijna alles overwint. 

 

Film
Speelduur 90 minuten
Jaar 1997
Land Frankrijk
Regie Sandrine Veysset
Hoofdrollen Dominique Reymond Daniel Duval Jessica Martinez Alexandre Roger Xavier Colonna Fanny Rochetin○
Taal Frans
DVD
Ondertiteling Nederlands
Jaar 2015
Aantal disks 1
Extra's
Bonus Voor het eerst verkrijgbaar in prachtige 4K-restauratie
Website
Film

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Powered By Vruchtbare Aarde
Webwinkel Vruchtbare Aarde © 2019