Cadeaubon
Vruchtbare Aarde - abonnement

Goedkoper kunnen we een abonnement op ons tijdschrift niet maken: Vruchtbare Aarde verandert namelijk nooit iets aan de abonnementsprijs. Al 15 jaar lang hanteren we hetzelfde tarief van €19,20 per jaar. Maar als u wilt... geven we u bij uw abonnement ook nog een nummer cadeau (klik hier).

Kennismaking

Vruchtbare Aarde bestaat 20 jaar in de huidige vorm en geeft vier top-artikelen weg!

Levertijden

Ons streven is om alle bestellingen van voor 16:00 op de dag zelf naar u toe te sturen. Wilt u zeker zijn van de levertijd, dan mag u uw wens altijd aan ons doorgeven.

Prijzen

U vindt in deze webwinkel geen 99-cents prijzen. Een prijs van 10 euro blijft 10 euro en wordt dus niet 9,99 euro. Een 99-cents prijs is in onze ogen toch een poging de klant op het verkeerde been te zetten.

Alle films

Alle films

Het tijdschrift Vruchtbare Aarde besteedt ruim aandacht aan bijzondere films en inspirerende boeken. In VA`s Webwinkel presenteren we sinds twee jaar een permanent aanbod van de allermooiste films.

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
Heimat 1 | 6DVD (gerestaureerd)
‘Zijn films belichten het echte leven en echte mensen, maar veel scènes zijn net een sprookje – vol magie, afkomstig uit een andere wereld,’ zei een liefhebber ooit over de eerste Heimat-reeks waarin de Duitse filmmaker Edgar Reitz ons een kijkje gun.... ..
€27,50
Tanna
Tanna (2016) van Bentley Dean en Martin Butler is de allereerste speelfilm die volledig werd opgenomen op de Zuid-Pacifische eilanden van Vanuatu. Op het eiland Tanna worden het jonge meisje Wawa en de kleinzoon van het stamhoofd, Dain, verliefd op e.... ..
€12,50
Regilaul, songs of the ancient sea
Aan de oevers van de Finse Golf ontwikkelden de oude Fins-Oegrische volkeren de mysterieuze muziektraditie genaamd Regilaul. De basis van de beroemde Estse zangcultuur. Door het continu herhalen van de verzen produceren de musici een geluid dat tot d.... ..
€10,00
Staatsburger Havel
Waarom is een documentaire over de voormalige Tsjechische dichter-president Vaclav Havel nou zo genietbaar? De humor van Havel werkt aanstekelijk. De totale afwezigheid ook van enige façade. .... ..
€15,00
Dansen met gehoornde dames
Irene en Jan Dirk van der Voort uit Lunteren namen tien jaar geleden voor hun boerenbedrijf een besluit dat hun leven drastisch zou veranderen. Ze stopten met het toedienen van antibiotica bij hun dieren. Ze gingen op zoek naar de oorzaak van ziekten.... ..
€15,00
Die Zweite Heimat | 7DVD
Vraag liefhebbers naar hun favoriete Heimat-reeks, dan zullen de meesten naar de eerste reeks wijzen, tegenwoordig bekend staand als Heimat 1. Maar de tweede reeks (gewijd aan het leven van muziekstudent Herman en zijn vrienden in de grote stad Münch.... ..
€24,00
Down to Earth
Op zoek naar een nieuw perspectief leefden Rolf Winters, Renata Heinen en hun drie kinderen jarenlang bij Noord-Amerikaanse indianen. Vervolgens reisden ze de wereld over op zoek naar vergelijkbare inspiratie. Na vijf jaar keerde het gezin terug met .... ..
€14,99
The Tale of Princess Kaguya
Een bewerking van een tiende-eeuws Japans sprookje, waarin een echtpaar in een bamboestengel een meisje vindt dat van de maan blijkt te komen. Regisseur Isao Takahata zegt daarover: ‘Animatiefilms hebben de neiging kinderen van hun eigen verbeelding .... ..
€17,50
Fanny & Alexander - 3 uur
“Een wandkleed vol kleuren, huizen, geheime schuilplaatsen, grotten en nachtelijke hemels," zo beschreef Bergman zijn laatste grote film. Ook een poging "de weg terug te vinden naar mijn kinderjaren..... ..
€10,00
Paths Through the Labyrinth
Een gelaagd portret van Krzysztof Penderecki, wel aangeduid als ‘de grootste nog levende componist van Polen’. Het labyrint is voor hem een prachtig inspirerend symbool. “Een gekke bomen verzamelende componist,” zo beschrijft hij zichzelf. “Er is iet.... ..
€15,00
Jour de Fête - Tati
eerste grote Jacques Tati film. Naast Les Vacances, Monsieur Hulot en PlayTime vormt Jour de Fête de absolute top van Tati’s oeuvre. Het is de film waarmee Tati zijn grote reeks opent eind jaren veertig. Een luchtige, f.... ..
€9,50
More than honey
Een door recensenten de hemel aangeprezen documentaire. ‘Deze film is als honing voor je zintuigen,’ zegt een liefhebber. Regisseur Markus Imhoof: ‘Mijn grootvader was een bijenhouder. Mijn insteek met deze docu was om de kijker iets te laten begrijp.... ..
€9,00
Heimatklange
Met overweldigende berggezichten op de achtergrond vertellen drie musici over hun passie voor muziek. Een aanstekelijk portret van drie Zwitserse stemkunstenaars. Een van VA's topfavorieten..... ..
€8,50
Tous les soleils
Wat een mooie, aangename kijkervaring is Tous les Soleils. Snel schakelend tussen glimlach, lach en traan. Herkenbare karakters die hun weg proberen te vinden in het leven, met zijn ups en downs, fouten en emoties. Philippe Claudel putte inspiratie u.... ..
€12,50
Kinder vom Napf
Een kleurrijke kinderwereld tussen werkelijkheid en magisch-realisme. Regisseuse Alice Schmid voert ons binnen een gemeenschap waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Een liefdesverklaring aan een landschap en een manier van leven. .... ..
€9,50
Seymour: an introduction
De Amerikaanse acteur Ethan Hawke (Dead Poets Society, Before Midnight) ontmoette de bijna negentigjarige Bernstein tijdens een etentje en raakte zo onder de indruk van zijn tafelgenoot dat hij besloot een documentaire over hem te maken. .... ..
€15,00
De Marskramer
Een rood autootje op een Argentijnse landweg. Aan het stuur een zestiger; een eenzame cowboy op weg naar weer een volgend dorp. Daniel Burmeister maakt dorpsfilms met een lach en een traan..... ..
€14,00
Y'Aura T'Il De La Neige
Y'Aura T'Il De La Neige is een hartverwarmende film over een moeder met zeven kinderen, die alles draaiende houdt op een boerderij in Zuid-Frankrijk. Ze ondergaat de tirannie van haar man, die haar en de kinderen als personeel ziet. Een mooie trage f.... ..
€9,50
Comme un chef
Een simpele, lichte komedie met af en toe hilarische momenten. Maar… ook een warme film met ‘een hart’. Een film die de spagaat tussen geld verdienen en het volgen van je passie op een fijne manier aan de orde stelt. Maar ook de spagaat tussen vastzi.... ..
€12,50
The Mill and the Cross
Aan het begin van de film stappen we als kijker het schilderij' De Kruisdraging' binnen, om er anderhalf uur later weer uit te stappen. Een fascinerende tijdreis naar Vlaanderen in de 16e eeuw. De Poolse Lech Majewski wekt het schilderij tot leven..... ..
€11,50
Wie zingt daar zo?
Intrigerende film over een groepje mensen in een bus rijdend over het Servisch platteland richting Belgrado, jaren veertig. Op gezette tijden wordt het verhaal onderbroken door het gezongen commentaar van twee geniaal zingende zigeunerjongens..... ..
€15,00
Gebaseerd op 2 beoordelingen.
Fellini's Casanova
Fellini’s Casanova is niet een vrolijk stemmende film, maar een grote, bizarre droom vol rare gebeurtenissen en karakters, waarin in de façades zélf meer schuilt dan er achter. Niet alleen het verhaal van eens mens die zijn leegte vult met zinnelijk .... ..
€5,50
Blue Jasmine - Woody Allen
Het hoofdpersonage in Woody Allens Blue Jasmine symboliseert de mens van nu. Tenminste, zo kun je het zien. De dramatische teloorgang van Cate Blanchett’s personage en de afbraak van de schone schijn die zij doormaakt, lijken hyperactueel....... ..
€8,00
Displaced Perssons
Veertig jaar geleden vertrok Pelle Persson in een Landrover uit Zweden en strandde hij in Pakistan. Nu, veertig jaar later, keert hij terug naar zijn geboorteland – samen met het gezin dat hij ver van zijn thuisland stichtte..... ..
€20,00
Human Resources Manager, the
Ver van huis, op een missie opgedragen aan een vrouw die hij niet eens kende, maar op de een of andere manier is gaan bewonderen, ontdekt een personeelschef - Human Resources Manager - zijn menselijkheid; hij begint zich te realiseren wat het beteken.... ..
€8,00
Om de Wereld in 50 Concerten
In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om het 125 jarig bestaan van het orkest te vieren: vijftig concerten, verspreid over zes continenten. Documentairemaker Heddy Honigmann reisde met het Concertgebouworkest mee. Ze la.... ..
€11,00
Ridicule - Patrice Leconte
Hoofdpersoon: een plattelandsedelman, met een landgoed in de buurt van Lyon, deels op moerasachtige grond. Zijn boeren sterven aan vervuild water en muggenbeten. Hij besluit de koning om steun te vragen. In 1780 reist hij af naar het hof van Louis XV.... ..
€10,00
Little World
Een jongen van twintig, gekluisterd aan een rolstoel, die vrolijk en vrij naar de andere kant van de aardbol reist. Liftend en zonder geld. Het kan niet, en toch doet hij het. “Op mijn vijftiende zei iedereen dat ik mijn reisdrang beter kon vergeten..... ..
€9,95
Vivan las Antipodas
Viktor Kossakovsky neemt de kijker In ¡Vivan las Antipodas! mee op een reis rond de wereld en toont ons vier paar antipoden. .... ..
€15,00
Tibetan Book of the Dead
Dichter en troubadout Leonard Cohen is niet meer onder ons, maar gelukkig kunnen we zijn stem nog horen. In de documentaire Tibetan Book of the Dead is hij de verteller. Het baseert zich op het Tibetaanse Dodenboek, een mysterieus geschrift uit de ac.... ..
€8,50
Alles is mogelijk
De tachtigjarige Poolse Teresa gaat graag op reis. Al liftend reist ze waarheen de wind haar waait en zo maakt ze kennis met uiteenlopende mensen in vele vreemde culturen. De taalbarrière vormt voor de extraverte bejaarde, die in uitstekende conditie.... ..
n.v.t.
The Monastery
Een droom van een film. En niemand die aanvankelijk in die droom geloofde. “Zoals de hoofdpersoon uit mijn film zijn droom had. Ik kon gewoon niet stoppen met deze oude, charismatische man te filmen.”.... ..
€6,00
English Vinglish
In English Vinglish speelt Sridevi de rol van Shashi - moeder en huisvrouw in India. Haar laddoos (traditioneel deeggebak) zijn zo lekker dat ze er zelfs een handeltje in heeft. Maar haar culinaire en huishoudelijke kwaliteiten worden echter nauwelij.... ..
€20,00
Midnight in Paris
Wat een heerlijke film, niets voor niets Woody Allens meest succesvolle speelfilm ooit. Een beeldverhaal waar je met een dikke glimlach naar zit te kijken. Warm, sfeervol en met een magische laag. Midnight in Paris geeft je het gevoel in een sprookje.... ..
€9,50
Samsara
SAMSARA is een spirituel liefdesverhaal dat zich afspeelt in het majestueuze Himalayalandschap (Ladakh), en de zoektocht en de strijd van een man naar spirituele verlichting.... ..
€7,50
Bogotá Change
Lang stond Bogotá te boek als een van de meest onleefbare steden ter wereld. De ommekeer kwam in 1995 toen de onconventionele Antanas Mockus met grote meerderheid tot burgemeester werd verkozen. Vanaf dat moment keek de stad ademloos toe hoe Mockus m.... ..
n.v.t.
Mon Oncle
Aan Simon Carmiggelt vertelde Jacques Tati eens dat een film gelukkig moest maken. Ook Mon Oncle draait weer om het leven waarin men “fluit louter om het leven zelf.”.... ..
€10,00
La Grande Belezza
La Grande Belezza van Paolo Sorrentino gaat over yuppen in Rome vandaag de dag. En de koning van het mondaine volkje, Toni Servillo, wordt een dagje ouder. Hij begint zich de vraag te stellen of zijn leven toch niet een beetje oppervlakkig is geweest.... ..
€7,50
Woody Allen: A Documentary - 2cd
In Woody Allen: A Documentary volgt regisseur Robert Weide de lange carrière van Woody Allen van zijn jeugd tot zijn laatste succesfilm Midnight in Paris..... ..
€5,50
Kleren maken de man
Een misdaadkomedie uit 1957 vol onverwachte verwikkelingen rond een gehuurd rokkostuum, met Kees Brusse in de hoofdrol. Het rokkostuum is gestolen bij een Nederlandse gezant, en wordt door een paar gladde jongens voor een prikkie van de hand gedaan b.... ..
€7,50
Suzanne
Vader is vrachtwagenchauffeur, hij doet zijn best zijn twee dochters op te voeden na de dood van zijn vrouw, uiteindelijk valt een van de dochters, Suzanne, voor een criminele jongen. Maar wat een sublieme fim!.... ..
€9,50
Les Vacances - Tati
“Tati’s films wakkeren ons eigen gevoel voor schoonheid, humor, waarheid en wijsheid aan,” aldus de Vlaamse filosofe Ann Meskens. Les Vacances is de eerste film van Jacques Tati in VA's webwinkel. .... ..
€10,00
The Lunchbox
In The Lunchbox staan twee personages centraal die een lichtpuntje in hun grauwe bestaan vinden wanneer ze per toeval met elkaar in contact komen. Echt contact kun je het eigenlijk niet eens noemen. Het vrouwelijke hoofdpersonage, Ila, slooft zich da.... ..
€10,00
Match Point
Wat je jaren later nog herinnert van Match Point is het moment dat een tennisbal balanceert op de rand van het tennisnet. Valt de bal de ene of de andere kant op? Het is een dubbeltje op zijn kant. ‘We hebben het leven niet onder controle,’ lijkt reg.... ..
€9,50 €7,50
The Red Turtle
Een beeldschone, zwijgende animatiefilm over de grote etappes van het menselijk leven aan de hand van het verhaal van een man die schipbreuk lijdt en aanspoelt op een onbewoond eiland. En die vervolgens met de moed der wanhoop probeert te ontsnappen .... ..
€15,00
Sunshine
In het Hongarije van regisseur István Szabó volgen we drie generaties van de familie Sonnenschein. Naar voren komen zowel buitengewone liefdesverhalen als de sage van een Joodse familie wiens grootste verlangen het is ergens thuis te horen. Ralph Fie.... ..
€7,50
Playtime - 2-disk
Hoe breder het beeld, hoe groter het uitzicht, hoe meer verbanden zichtbaar worden. Playtime is Tati's indrukwekkendste film. Zijn meesterwerk. Maar ook de film waar hij aan failliet is gegaan. .... ..
€10,00
P'tit Quinquin 2 disks
Ontroerend is de omhelzing van het twaalfjarig meisje met haar leeftijdgenootje, de kleine Quinquin – de naamgever van de nieuwste film van Bruno Dumont. ‘Hou me vast,’ zegt ze tegen hem. In het leven van haar vriendje is zij de engel. Hij is meer he.... ..
€19,50
Powered By Vruchtbare Aarde
Webwinkel Vruchtbare Aarde © 2019