Cadeaubon
Vruchtbare Aarde - abonnement

Goedkoper kunnen we een abonnement op ons tijdschrift niet maken: Vruchtbare Aarde verandert namelijk nooit iets aan de abonnementsprijs. Al 15 jaar lang hanteren we hetzelfde tarief van €19,20 per jaar. Maar als u wilt... geven we u bij uw abonnement ook nog een nummer cadeau (klik hier).

Kennismaking

Vruchtbare Aarde bestaat 20 jaar in de huidige vorm en geeft vier top-artikelen weg!

Betaalwijzen

U kunt kiezen voor iDEAL of een betaling achteraf. Indien u kiest voor iDEAL, wordt u naar de beveiligde omgeving van uw eigen bank gebracht. Voor vragen mag u contact opnemen met onze webwinkel op 020-6898468.

Heimatklange

Heimatklange
Maker: Schwietert, Stefan
Type: DVD documentaire
Beschikbaarheid: 5
Prijs: €8,50
Aantal:  Bestellen
   - of toevoegen aan -   

Er zijn klanken die je als mens tot tranens toe kunnen beroeren, troosten en tot rust kunnen brengen. Met overweldigende berggezichten op de achtergrond vertellen drie musici over hun passie voor muziek. Een aanstekelijk portret van drie Zwitserse stemkunstenaars. Een film waarin het boventoonzingen onlosmakelijk verbonden blijkt met het berglandschap van de Alpen.

Uitgebreide beschrijving:

Wat heeft het gehuil van een baby gemeen met de echo van een jodelaar in de bergen? Wat is het verband tussen de falsetstem van een Tuvaanse nomade en het optreden van een vocale kustenaar? Het antwoord is: de stem! Heimatklänge speelt zich af in de wonderlijke akoestische wereld van drie Zwitserse stemkunstenaars:

Christian Zehnder, Erika Stucky en Noldi Alder. Elk experimenteren ze op hun manier met het oudste instrument ter wereld: de stem. Eén ding hebben ze gemeen: ze blijven hun heimat koesteren en vullen met hun uitzonderlijke stemmen de prachtige Alpen en het Mittelland. Beeld en muziek gaan harmonieus samen in deze markante documentaire. Het is de perfecte symbiose tussen jodelen en de magische berglandschappen!

Een prachtig portret van drie vocale virtuozen. In een universum van geluid dat zingen en jodelen overstijgt combineren Erika Stucky, Noldi Alder en Christian Zehnder oude tradities, buitenlandse invloeden en experimentele muziek. Drie kunstenaars met verschillende achtergronden maar dezelfde passie. Enthousiast vertellen ze over de rol die muziek in hun levens inneemt en hoe ze op het punt in hun leven kwamen dat hun stem het middelpunt van alles werd. Ze illustreren met aangrijpende voorstellingen hoe er een connectie wordt gemaakt met de landschappen. De hoog optorende bergen en de diepe dalen met hun echo's worden een hypnotiserend onderdeel van de muziek.

Aan de hand van boeiende interviews, grappige anekdotes en ontroerende optredens treedt de documentaire 'Heimatklänge' toe tot de wonderlijke wereld van volume, tonen en timbre; de kern van het fenomeen klank. Een roerend relaas over kunst in harmonie met natuur.

Er zijn klanken die je als mens zo diep kunnen beroeren, schreef de recensent van Tagesspiegel Berlin, dat je op hetzelfde moment tot tranens toe kan worden geraakt, getroost en tot rust kan worden gebracht. De recensent van NRC-Handelsblad hield zich, vergeleken met deze lyrische omschrijving, nog redelijk in toen hij schreef dat Heimatklänge een film is die binnen acht minuten een tevreden lach tevoorschijn had geroepen.

Zo is het precies. Het spelplezier spat eraf bij drie vocale virtuozen. Met overweldigende berggezichten of moderne stadsgezichten op de achtergrond vertellen drie Zwitserse stemkunstenaars over de rol die muziek in hun levens inneemt en hoe ze op een punt in hun leven zijn gekomen dat hun stem het middelpunt van alles werd.

Voor regisseur Stefan Schwietert is het Zwitserse boventoonzingen onlosmakelijk verbonden met het berglandschap van de Alpen. De hoog optorende bergen en de diepe dalen met hun echo’s vormen een duizelingwekkend decor voor de muziek van Christian Zehndert, Erika Stucky en anderen. Aan de hand van boeiende interviews, grappige anekdotes en ontroerende optredens treden we toe tot hun wonderlijke wereld van (boven)tonen en timbre. Een roerende film over kunst in harmonie met natuur.

 

Film
Speelduur
Land Zwitserland
Regie Stefan Schwietert
Hoofdrollen Erika Stucky, Noldi Alder en Christian Zehnder
Taal Zwitsers-Duits
DVD
Ondertiteling Nederlands
Jaar
Aantal disks 1
Extra's
Bonus
Website
Film

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:Powered By Vruchtbare Aarde
Webwinkel Vruchtbare Aarde © 2019