Cadeaubon
Vruchtbare Aarde - abonnement

Goedkoper kunnen we een abonnement op ons tijdschrift niet maken: Vruchtbare Aarde verandert namelijk nooit iets aan de abonnementsprijs. Al 15 jaar lang hanteren we hetzelfde tarief van €19,20 per jaar. Maar als u wilt... geven we u bij uw abonnement ook nog een nummer cadeau (klik hier).

Kennismaking

Vruchtbare Aarde bestaat 20 jaar in de huidige vorm en geeft vier top-artikelen weg!

Levertijden

Ons streven is om alle bestellingen van voor 16:00 op de dag zelf naar u toe te sturen. Wilt u zeker zijn van de levertijd, dan mag u uw wens altijd aan ons doorgeven.

Prijzen

U vindt in deze webwinkel geen 99-cents prijzen. Een prijs van 10 euro blijft 10 euro en wordt dus niet 9,99 euro. Een 99-cents prijs is in onze ogen toch een poging de klant op het verkeerde been te zetten.

Speelfilms

Speelfilms

De ideale speelfilm is te genieten op meerdere lagen. Bij de eerste keer zien verrast de film; bij de tweede keer zien valt een diepere laag op. Bijna altijd is het een genoegen ze keer op keer opnieuw te zien. Ze inspireren, ze ontroeren en ze verruimen de blik.  

Verfijnd zoeken

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergeven:
Sorteren op:
P'tit Quinquin 2 disks
Ontroerend is de omhelzing van het twaalfjarig meisje met haar leeftijdgenootje, de kleine Quinquin – de naamgever van de nieuwste film van Bruno Dumont. ‘Hou me vast,’ zegt ze tegen hem. In het leven van haar vriendje is zij de engel. Hij is meer he.... ..
€19,50
Jour de Fête - Tati
eerste grote Jacques Tati film. Naast Les Vacances, Monsieur Hulot en PlayTime vormt Jour de Fête de absolute top van Tati’s oeuvre. Het is de film waarmee Tati zijn grote reeks opent eind jaren veertig. Een luchtige, f.... ..
€9,50
Tous les soleils
Wat een mooie, aangename kijkervaring is Tous les Soleils. Snel schakelend tussen glimlach, lach en traan. Herkenbare karakters die hun weg proberen te vinden in het leven, met zijn ups en downs, fouten en emoties. Philippe Claudel putte inspiratie u.... ..
€12,50
Mon Oncle
Aan Simon Carmiggelt vertelde Jacques Tati eens dat een film gelukkig moest maken. Ook Mon Oncle draait weer om het leven waarin men “fluit louter om het leven zelf.”.... ..
€10,00
Comme un chef
Een simpele, lichte komedie met af en toe hilarische momenten. Maar… ook een warme film met ‘een hart’. Een film die de spagaat tussen geld verdienen en het volgen van je passie op een fijne manier aan de orde stelt. Maar ook de spagaat tussen vastzi.... ..
€12,50
Y'Aura T'Il De La Neige
Y'Aura T'Il De La Neige is een hartverwarmende film over een moeder met zeven kinderen, die alles draaiende houdt op een boerderij in Zuid-Frankrijk. Ze ondergaat de tirannie van haar man, die haar en de kinderen als personeel ziet. Een mooie trage f.... ..
€9,50
Les Vacances - Tati
“Tati’s films wakkeren ons eigen gevoel voor schoonheid, humor, waarheid en wijsheid aan,” aldus de Vlaamse filosofe Ann Meskens. Les Vacances is de eerste film van Jacques Tati in VA's webwinkel. .... ..
€10,00
Blue Jasmine - Woody Allen
Het hoofdpersonage in Woody Allens Blue Jasmine symboliseert de mens van nu. Tenminste, zo kun je het zien. De dramatische teloorgang van Cate Blanchett’s personage en de afbraak van de schone schijn die zij doormaakt, lijken hyperactueel....... ..
€8,00
Fellini's Casanova
Fellini’s Casanova is niet een vrolijk stemmende film, maar een grote, bizarre droom vol rare gebeurtenissen en karakters, waarin in de façades zélf meer schuilt dan er achter. Niet alleen het verhaal van eens mens die zijn leegte vult met zinnelijk .... ..
€5,50
Playtime - 2-disk
Hoe breder het beeld, hoe groter het uitzicht, hoe meer verbanden zichtbaar worden. Playtime is Tati's indrukwekkendste film. Zijn meesterwerk. Maar ook de film waar hij aan failliet is gegaan. .... ..
€10,00
Ridicule - Patrice Leconte
Hoofdpersoon: een plattelandsedelman, met een landgoed in de buurt van Lyon, deels op moerasachtige grond. Zijn boeren sterven aan vervuild water en muggenbeten. Hij besluit de koning om steun te vragen. In 1780 reist hij af naar het hof van Louis XV.... ..
€10,00
Tibetan Book of the Dead
Dichter en troubadout Leonard Cohen is niet meer onder ons, maar gelukkig kunnen we zijn stem nog horen. In de documentaire Tibetan Book of the Dead is hij de verteller. Het baseert zich op het Tibetaanse Dodenboek, een mysterieus geschrift uit de ac.... ..
€8,50
Fanny & Alexander - 3 uur
“Een wandkleed vol kleuren, huizen, geheime schuilplaatsen, grotten en nachtelijke hemels," zo beschreef Bergman zijn laatste grote film. Ook een poging "de weg terug te vinden naar mijn kinderjaren..... ..
€10,00
Suzanne
Vader is vrachtwagenchauffeur, hij doet zijn best zijn twee dochters op te voeden na de dood van zijn vrouw, uiteindelijk valt een van de dochters, Suzanne, voor een criminele jongen. Maar wat een sublieme fim!.... ..
€9,50
Samsara
SAMSARA is een spirituel liefdesverhaal dat zich afspeelt in het majestueuze Himalayalandschap (Ladakh), en de zoektocht en de strijd van een man naar spirituele verlichting.... ..
€7,50
Wie zingt daar zo?
Intrigerende film over een groepje mensen in een bus rijdend over het Servisch platteland richting Belgrado, jaren veertig. Op gezette tijden wordt het verhaal onderbroken door het gezongen commentaar van twee geniaal zingende zigeunerjongens..... ..
€15,00
Gebaseerd op 2 beoordelingen.
Sunshine
In het Hongarije van regisseur István Szabó volgen we drie generaties van de familie Sonnenschein. Naar voren komen zowel buitengewone liefdesverhalen als de sage van een Joodse familie wiens grootste verlangen het is ergens thuis te horen. Ralph Fie.... ..
€7,50
Kleren maken de man
Een misdaadkomedie uit 1957 vol onverwachte verwikkelingen rond een gehuurd rokkostuum, met Kees Brusse in de hoofdrol. Het rokkostuum is gestolen bij een Nederlandse gezant, en wordt door een paar gladde jongens voor een prikkie van de hand gedaan b.... ..
€7,50
Human Resources Manager, the
Ver van huis, op een missie opgedragen aan een vrouw die hij niet eens kende, maar op de een of andere manier is gaan bewonderen, ontdekt een personeelschef - Human Resources Manager - zijn menselijkheid; hij begint zich te realiseren wat het beteken.... ..
€8,00
The Mill and the Cross
Aan het begin van de film stappen we als kijker het schilderij' De Kruisdraging' binnen, om er anderhalf uur later weer uit te stappen. Een fascinerende tijdreis naar Vlaanderen in de 16e eeuw. De Poolse Lech Majewski wekt het schilderij tot leven..... ..
€11,50
Tanna
Tanna (2016) van Bentley Dean en Martin Butler is de allereerste speelfilm die volledig werd opgenomen op de Zuid-Pacifische eilanden van Vanuatu. Op het eiland Tanna worden het jonge meisje Wawa en de kleinzoon van het stamhoofd, Dain, verliefd op e.... ..
€12,50
Midnight in Paris
Wat een heerlijke film, niets voor niets Woody Allens meest succesvolle speelfilm ooit. Een beeldverhaal waar je met een dikke glimlach naar zit te kijken. Warm, sfeervol en met een magische laag. Midnight in Paris geeft je het gevoel in een sprookje.... ..
€9,50
English Vinglish
In English Vinglish speelt Sridevi de rol van Shashi - moeder en huisvrouw in India. Haar laddoos (traditioneel deeggebak) zijn zo lekker dat ze er zelfs een handeltje in heeft. Maar haar culinaire en huishoudelijke kwaliteiten worden echter nauwelij.... ..
€20,00
Match Point
Wat je jaren later nog herinnert van Match Point is het moment dat een tennisbal balanceert op de rand van het tennisnet. Valt de bal de ene of de andere kant op? Het is een dubbeltje op zijn kant. ‘We hebben het leven niet onder controle,’ lijkt reg.... ..
€9,50 €7,50
La Grande Belezza
La Grande Belezza van Paolo Sorrentino gaat over yuppen in Rome vandaag de dag. En de koning van het mondaine volkje, Toni Servillo, wordt een dagje ouder. Hij begint zich de vraag te stellen of zijn leven toch niet een beetje oppervlakkig is geweest.... ..
€7,50
Heimat 1 | 6DVD (gerestaureerd)
‘Zijn films belichten het echte leven en echte mensen, maar veel scènes zijn net een sprookje – vol magie, afkomstig uit een andere wereld,’ zei een liefhebber ooit over de eerste Heimat-reeks waarin de Duitse filmmaker Edgar Reitz ons een kijkje gun.... ..
€27,50
The Lunchbox
In The Lunchbox staan twee personages centraal die een lichtpuntje in hun grauwe bestaan vinden wanneer ze per toeval met elkaar in contact komen. Echt contact kun je het eigenlijk niet eens noemen. Het vrouwelijke hoofdpersonage, Ila, slooft zich da.... ..
€10,00
Die Zweite Heimat | 7DVD
Vraag liefhebbers naar hun favoriete Heimat-reeks, dan zullen de meesten naar de eerste reeks wijzen, tegenwoordig bekend staand als Heimat 1. Maar de tweede reeks (gewijd aan het leven van muziekstudent Herman en zijn vrienden in de grote stad Münch.... ..
€24,00
Powered By Vruchtbare Aarde
Webwinkel Vruchtbare Aarde © 2019