Klik hier voor de online versie

     Een visionaire        burgervader

   Wintereditie in aantocht

VA / Vruchtbare Aarde Grenzeloos nieuwsgierig als het om visie gaat  

Een kijkje in onze wintereditie VA 4-2009:

 Humor en kunstzinnigheid in Bogotá

Foto Vruchtbare Aarde
Foto Vruchtbare Aarde

Een dagelijkse regenbui in de woestijn leek vele malen waarschijnlijker dan dat er ooit een einde zou komen aan de opeenstapeling van problemen in Bogotá. Maar ineens was daar Antalas Mockus als eerste onafhankelijke burgemeester van de Colombiaanse hoofdstad. Ademloos keek Bogotá toe hoe de stad drie jaar lang bestuurd werd met humor, kunstzinnigheid en creativiteit. Drie jaar later keerde hij terug. Meer info »

Wandelen in Barcelona 

Foto Vruchtbare Aarde“Sevilla noemde de Amerikaanse reisschrijver James Michener ooit een typisch ‘vrouwelijke’ stad; Barcelona een typisch mannelijke stad. Maar zou hij Gaudí’s wonderschone Park Güell in Barcelona wel hebben meegewogen? Op pad met bewegingscoach Koen Willems die na verhuizing naar Barcelona enorme behoefte kreeg aan groene rustplekken. 

Laura's liefdesstofjes

Foto Vruchtbare AardeEr was eigenlijk helemaal nog geen rauwe chocola in Nederland. En dus zette Laura de Nooijer zelf maar een pannetje op het vuur. De eerste chocolaatjes waren meteen al zo overdonderend lekker dat ze die aan haar vrienden begon uit te delen. Zo is het begonnen. “Mmm, ik was al wat jaartjes single en het maken van chocolade was als een soort troost voor mij, het vulde mijn hartje met warmte.?

 Mozart zingen in Haarlem

Foto Vruchtbare Aarde

Drie nieuwe columnisten komen het blad versterken. Amalia Baracs ruilt haar kinderboekenrubriek in voor een brede verwonderingcolumn. Frans Olofsen haalt bij wijze van aftrap een herinnering op aan Mozarts Requiem. "Je weet dat je zingt, maar de eigen stem verdwijnt. Seconden groeien tot uren. De tijd staat stil. Voor eventjes." En vanuit een eeuwenoud huis met een waterbron in een Andalusisch bergdorp start Marjet Maks een column over mensen in haar omgeving die haar inspireren.


 
Bestel elk nummer los Geef editie 4-2009 cadeau Nr. 4-2009 + 2 welkomstnummers
Footer
Stuur deze email door naar een vriend