Gratis downloads uit editie 1-2010 van VA / Vruchtbare Aarde

Chris Stewart
begint opnieuw
in Andalusië

   Voorjaarseditie 1-2010

VA / Vruchtbare Aarde Grenzeloos nieuwsgierig als het om visie gaat  


 Nieuw leven in Andalusië

Foto Vruchtbare Aarde
Foto Vruchtbare Aarde

Zijn grootvader was een bankdirecteur die bij zijn pensionering het gevoel zei te hebben ontsnapt te zijn uit de gevangenis. Kleinzoon Chris Stewart nam de les ter harte, vermeed een ongeïnspireerde Londense kantooromgeving en vertrok met zijn vrouw naar Andalusië. Maar ook hij had niet verwacht dat de beschrijvingen van zijn geploeter in een Spaanse bergvallei zoveel lezers zouden aanspreken.

Lees hier een aanstekelijk voorproefje»


Jørn Copijn en het kantelpunt in de natuur

Foto Vruchtbare AardeOp de cover van haar eigen glossy Gerda liet scheidend minister van Landbouw Gerda Verburg zichzelf met een paardenzweepje portretteren: minister van Leven, Nuchterheid en Verhalen. "Voor het groen in ons land mogen wij best wat over hebben." Intrigerende uitspraak voor een minister die zo'n warm pleitbezorger is geweest van omstreden, toxische chemicaliën, megastallen en genetische manipulatie. In VA's voorjaarseditie een interview met boomchirurg Jørn Copijn  – over de Nederlandse neiging tot kokerdenken en het rampzalige uitblijven van politieke actie rond de bijensterfte. “Echt het gevoel in een Romeinse arena voor de leeuwen te worden geworpen.?

Lees het eerste deel uit het Copijn-interview »

Alle fluor de tandpasta uit

Foto Vruchtbare AardeIn de jaren zeventig was hij nog een fel voorstander van fluor. Inmiddels is tandarts Fred Neelissen 180 graden om. Alle tandpasta zou fluorvrij moeten worden. Op de verhardende werking van fluor in huid, pezen en kraakbeen zit niemand te wachten. Zijn betoog leest u in de papieren editie. Maar als voorproefje bieden we u alvast het interview aan met de arts H.C. Moolenburgh (over diens strijd tegen de drinkwaterfluoridering).


Lees hier het interview met H.C. Moolenburgh » 
Bestel elk nummer los Geef editie 1-2010 cadeau Nr. 1-2010 + 2 welkomstnummers
Footer
Stuur deze email door naar een vriend